Har man precis blivit föräldrar så är det mycket som ska tänkas på och det skapas nya rutiner både för föräldrar och den nya lilla människan. Då vi alla är olika så kan detta ta olika lång tid innan man känner att rutiner och annat är på plats. Det är inget som kan stressas fram utan låt det ta tid att komma in i det nya att ni är en familj.

Det kanske är först efter ett halvår som ni känner att ni har fått in rutinerna och allt börjat landa på ett skönt sätt. Det kanske börjar vara dags för små utflykter om fritidslivet är något som lockar er som föräldrar. Det kan vara bra att vänja den nya familjemedlemmen med de strapatser som ni brukar göra. bara för att det tillkommit någon ny så betyder inte det att ert friluftsliv behöver upphöra.

Det blir bara att planera lite extra och se till att börja med kortare turer så alla vänjer sig med den nya situationen. Något som kan vara bra att kolla upp är utrustning och hur pass intakt den är efter ett längre uppehåll. Här hittar ni ryggsäckar från Dakine som kan passa för kortare turer i närområdet med den nyfödde. Tidigare så hade ni bara er själva att tänka på, nu finns det en till som ska hänga med er på äventyr.

Tänk på att det ska vara bekvämt för den lilla människan och att man kanske inte har samma uthållighet som ni vuxna har. En skön bärstol som är bekväm både för barnet och den som bär kan vara bra att införskaffa tills barnet är stort nog att få sin första ryggsäck och bära den själv. Lycka till med den nya familjen och de utflykter ni kommer att göra tillsammans som familj.

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019