Som barnet växer den första tiden börjar de utforska världen med sin syn, hörsel, känsel, lukt- och smaksinne. Det är nu vi börjar se till att de har lämpliga leksaker de kan leka med och är en viktig del i deras utveckling.

Leksaker kommer i alla möjliga former och alla fyller sina funktioner. Vill du ha bra exempel på de sorters leksaker vi tar upp nedan kan du titta in i en butik som Simbadusa.

Tuggleksak

I en viss ålder försöker barn stoppa nästan allt de får tag på i munnen. En tuggleksak är därför bland de första leksakerna många barn stiftarbekantskap med och de är alltid populära bland de små liven.

Boll

Bollen är en väldigt enkel leksak, men också en vanlig favorit. Att lära sig hålla i en boll är en mycket bra motorikträning för små barn. Skaffa gärna flera bollar i olika material och storlek för att barnet ska kunna träna upp greppet hålla kvar i även de mindre greppvänliga varianterna.

Lär att gå vagn

När barn först lär sig att gå håller de ut armarna för att hålla balansen. Et lär att gå vagn gör att de kan följa sina naturliga tendenser och samtidigt få ett bra stöd. Många sådana vagnar har justerbara handtag och bromsar för att lättare kunna anpassas barnets utveckling.

Klossar

Byggklossar är fantastiska leksaker och hjälper både barn att utveckla finmotorik och sin fantasi. De finns i mängder av olika utformningar och former. En del kommer dessutom med bokstäver och kan senare användas när barn ska lära sig läsa.

Posted in: Barn, Tips.
Last Modified: mars 25, 2020