Att gå i väntans tider är alltid spännande eftersom en liten är på väg att se dagens ljus. När väl barnet kommer kan det också vara en bra idé att vara förberedd på olika sätt och vis, framför allt kan det vara bra att införskaffa så mycket som möjligt av de saker man kan tänkas behöva eftersom när man väl den lille eller lilla kommer så är det så mycket annat som måste göras.

Skötartiklar

Att införskaffa ett stort lager av skötartiklar är en bra idé eftersom detta är något som kommer att gå åt, framför allt under första tiden. Främst är blöjor och skötlappar något som man ska se till att ha gått om, eftersom det kommer att behövas byta blöja en hel del gånger varje dag, ofta mer än vad man tror. Även saker som salvor och puder med mera är sådana saker som också bör införskaffas.

Möbler

Olika typer av möbler, som till exempel spjälsäng, skötbord och liknande är något som nästan måste finnas på plats innan födseln. Här är ett bra tips att planera i god tid var man ska placera både säng och skötbord så man har allt klart när dagen kommer.

Kläder

Även kläder kan vara bra att införskaffa innan födseln. Ett bra tips är att se till att ha kanske många plagg redo eftersom det kommer garanterat att bli en hel del ombyte under första tiden och man vill kanske inte behöva tvätta varje dag. Man bör också ta hänsyn vilken årstid det är när barnet föds, på vintern är det till exempel viktigt att barnet är påklädd ordentligt.

Om man inte vet om det kommer bli en pojke eller flicka kanske man i första hand bör köpa ”neutrala” kläder, det vill säga inte i första hand rosa kläder eller för den delen kläder med Batman eller liknande.

Posted in: Tips.
Last Modified: augusti 10, 2016