Att sköta sin munhygien är A och O för hela familjen. Om du inte sköter sin munhälsa kan det leda till svåra problem senare i livet. Du kan få allt från inflammationer till tandlossning. Därför är det viktigt att investera i bra munvård som passar hela familjen. Hjälp dina barn borsta tänderna morgon och kväll redan när de är små. Du kan börja när de har fått sin första tand.

Gå regelbundet till tandläkaren

Någonting annat som man inte får slarva med är att besöka tandläkaren regelbundet. Läs här hur du ska tänka kring ditt val av tandläkare. I Sverige får vi gratis tandvård till och med året som man fyller 23. Sedan är det viktigt att fortsätta göra regelbundna besök. Gör det till en vana att gå till tandläkaren en gång om året för kontroll.

Ta hand om dina tänder

Normalt så räcker det inte med att bara borsta tänderna. Du bör även använda tandtråd och munskölj regelbundet. Kom ihåg att borsta dina tänder i minst 2 minuter. De flesta väljer idag en eltandborste då de är betydligt mer noggranna än en vanlig tandborste. De kan du även sammankoppla med en app om du skulle vilja.

Posted in: Tips.
Last Modified: februari 13, 2023