Att komma igång med träningen efter en förlossning är en stor utmaning för många kvinnor. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp innan du kommer igång med träningen direkt efter förlossningen. Din kropp har genomgått stora förändringar och behöver tid att återhämta sig.

Det är också viktigt att du rådfrågar en läkare eller annan sjukvårdspersonal innan du börjar träna igen. De kan ge råd om vilken typ av träning som är lämplig för dig och hur mycket du bör träna.

Dags för träning

När du väl har fått grönt ljus att börja träna igen, kan det vara bra att börja med lättare träning. Du kan klicka här för att hitta tillbehör till din träning. Detta hjälper din kropp att återhämta sig och bygga upp styrka igen. Du kan också prova på gruppträning, som till exempel graviditetsgymnastik, som är speciellt anpassad för kvinnor efter förlossningen.

Det är också viktigt att du äter en hälsosam och balanserad kost för att ge din kropp de näringsämnen den behöver för att återhämta sig och må bra. Detta kan också hjälpa dig att hålla dig motiverad att träna regelbundet. Lyssna på din kropp, rådfråga en läkare och börja träna långsamt och gradvis för att säkerställa att du gör det på ett säkert sätt.

Posted in: Tips, Träning.
Last Modified: januari 19, 2023