När det är dags för kalas för de absolut minsta är det alltid roligt att göra tillfället speciellt, även om födelsedagsbarnet kanske inte kan uppskatta allt eller ens minnas det. Men idag är det lätt att hitta allt möjligt för till och med ett ettårskalas om man så önskar.

Familj, släkt och nära vänner kan alla vara med på inbjudningslistan. Men det är absolut inget fel att bara fira som familjen. Ska man försöka koordinera med flera andra småbarnsfamiljer är det ju bra att ha koll på när de små liven faktiskt är vakna och alerta. Redo att ge firandet så uppmärksamhet som möjligt med andra ord.

När det kommer till dekorationerna finns det allt möjligt man kan använda sig av som är riktad till kalas för även de minsta i familjen. Sifferballonger är varmt rekommenderade och är en enkelt och roligt sätt att fira födelsedagar. Speciellt när barnen är nio eller yngre då dessa säljs som enskilda nummer. Utöver ballongerna finns det dock allt från servetter till girlanger som kan hjälpa till att sätta den perfekta stämningen.

Vankas det födelsedag ska självklart presenter finnas med på schemat. Och det går att hitta mängder med bra idéer där ute om man skulle lida av lite idébrist själv.

Då barn kring ettårsåldern brukar kunna äta vanlig mat helt och hållet är det ju också ett tillfälle att ge dem sin egen födelsedagstårta också. Leta gärna upp ett lämpligt recept och fixa tårtan själv om det finns tid. Men glöm inte bort att göra tillräckligt för alla eller köpa in en mer vanlig tårta till alla vuxna.

Sedan är det bara att köra på och ha roligt. Födelsedagar är ju trots allt något som ska vara roliga!

Posted in: Barn, Tips.
Last Modified: februari 5, 2020