Babynest, vad är det? Den frågan ställer sig nog många som inte tidigare haft ett nyfött barn. Ett babynest är ett relativt ny produkt på marknaden som kommit sig att bli väldigt populär. Det är en form av säng, eller bädd, för det nyfödda barnet att ligga i för att vänja sig med den stora världen runtom. 

Nyfödd

Ett nyfött barn är van att ligga trångt, varmt och ombonat i mammas mage. När barnet föds kan det ha svårt att ligga själv i en stor säng eller på en filt eller pläd och barnet kan då bli ledset och oroligt. Då kan ett babynest vara perfekt att inhandla. Det är väl beprövat att barn ofta känner sig trygga och lugna i ett babynest och dessa har under ganska lång tid bland annat använts på neonatalavdelningar. Barnen brukar känna sig trygg att ha något att trycka huvudet mot, kanske för att detta efterliknar när barnet låg i mammas mage och kunde trycka huvudet mot livmodern.

Ett babynest ser ungefär ut som en oval hundbädd. Har du inte sett ett tidigare kan du kolla på cinolino.se för att se hur det ser ut. Det är en oval bädd gjord i skumgummi med hårda kanter runt om. Bädden är sedan klädd i tyg och har en oval form.  Genom att lägga barnet i denna känner det sig ombonat och tryggt och det får en inramning runt sig vilket gör att det inte känns så obehagligt att ligga själv.

Ett babynest kan användas på många olika sätt. Här är några av dem;

  • I föräldrarnas säng. Ett babynest är perfekt för samsovning. Barnet kan då ligga i mitten av föräldrarnas säng, tillsammans men ändå för sig själv. Det är också perfekt i säkerhetssynpunkt eftersom man inte behöver oroa sig för att rulla över barnet. 
  • I sin egen säng. Vill du att barnet hellre sover i sin egen säng, kanske ni ska vänja barnet med det efter ett par månader, då kan det vara perfekt att börja med att ha babynestet i sängen. Eftersom barnet är tryggt med det är det perfekt att börja med det i sängen för att vänja barnet.
  • I vagnen. När barnet är nyfött kan en vagn att sova i kännas stor och kall, då kan det vara perfekt att lägga ditt babynest i vagnen för att barnet ska känna sig trygg.

Det här är bara några sätt man kan använda ett babynest, det finns många många fler. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Detta är verkligen en produkt vi kan rekommendera för alla er därute som väntar ett nytt litet liv.

 

 

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019