Det är mycket att tänka på innan det lilla knyttet kommer hem, inte minst att införskaffa en praktisk och genomtänkt garderob till bebisen. Här kommer några konkreta tips som ger dig en bra start.

Sovande bebisTvådelade set har en förmåga att glida isär så satsa därför på sparkbyxor och bodys så slipper bebisen att bli kall om magen. Eftersom det kommer bli ett antal blöjbyten per dag så är knäppning mellan benen att föredra. En body håller dessutom blöjan på plats.

Kläderna skall också vara lätt att få över huvudet så här gäller det att tänka praktiskt. Det bästa plaggen har knäppning vid halsen ut mot axeln, helst med tryckknappar som är enklare och snabbare att öppna och stänga. Tänk också att inte ha hårda knappar eller dragkedjor på ryggen, det kan skava och vara obekvämt mot den känsliga huden.

En bebis skall ha mössa på sig det första levnadsåret, även på sommaren. Välj en mössa med band som man kan knyta under hakan. Då slipper mössan åka runt när bebisen ligger ner och rör på sig. Bebisar skall inte ha skor på sig, använd då hellre löst sittande tofflor med mjuka sulor. Sockor har lätt att ramla av det är därför bra med en body med fötter.

Att välja mönstrade plagg kan vara en fördel om ditt barn kräks eller dreglar mycket. Vita och enfärgade kläder blir fort missfärgade och är inte längre så roliga att använda. Ett annat alternativ kan vara att ha en fin haklapp i tyg eller att ha en liten snusnäsduk som fångar upp det mesta av kräket eller dreglet. Då är det bara att byta haklappen eller snusnäsduken så är din bebis som ny igen!

Om du vill läsa mer om bebiskläder och få fler praktiska tips kan du läsa mer här http://www.niomanader.se/babyklader/. Där hittar du även annan information gällande bebisar och föräldraskap.

 

Posted in: Kläder.
Last Modified: augusti 10, 2016