Tillökning i familjen innebär en stor omställning på en rad olika områden, bland annat vad gäller mat. Just hur man tänka kring barn och mat och framför allt vad som är bra mat till barn är något som vi tänkte titta lite närmare på just här.

5345549-elementary-pupils-enjoying-healthy-lunch-in-cafeteria

Den första tiden direkt efter födseln är inga större problem eftersom barnet då får all mat den behöver från mamman via bröstmjölk.

När barnet fyllt sex månader är det lagom att börja med annan mat och då i form av små smakportioner så barnet långsamt kan börja vänja sig vid nya smaker och även en ny konsistens på maten.

Bra mat är olika typer av puréer som kan bestå av till exempel potatis, ris, grönsaker, kött, linser, kyckling eller fisk. Ett bra tips är att ge en hel del grönsaker eftersom det är bra att vänja barnet vid detta. Grönsaker är också bättre än frukt eftersom frukt är sötare.

Ett bra tips är att försöka göra så mycket av maten som möjligt på egen hand och inte köpa färdiga burkar, dels så blir det billigare, dels så kan man själv välja vad man skall stoppa i.

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019