Som ny förälder öppnar sig en helt ny värld och en rad nya utmaningar för de båda föräldrarna. Det är såklart en lycklig händelse i era liv men också en stor omställning, inte minst ekonomiskt. Det är ofta en rad nya saker som måste införskaffas och kostnaderna kan lätt skjuta i höjden. Det finns dock andra vägar att gå för att hitta lösningar.

Barnvagn

Alla de par som är på väg att bilda en ny familj går i tankar över hur framtiden ska te sig. Det är mängder av funderingar som snurrar runt i skallen, mycket med glad positiv spinn, men också praktiskt lagda tankegångar, till exempel allt det som behöver ordnas inför den stundande födseln. Man ska ordna spjälsäng och kläder, barnvagn och skötbord, lära sig allt om födseln i sig och den närmaste tiden efter. Frånsett allt detta ska du dessutom ha koll på och sköta om allt annat som hör livet till som arbete, hyror och matlagning.

Det kan lätt bli en övermäktig situation, men allt som oftast faller bitarna på plats naturligt, så det är ingen idé att stressa upp sig i onödan. Något som dock många nya föräldrar jobbar hårt med är ekonomin. Många artiklar som ska inhandlas åt det första barnet kostar multum att köpa nytt och här är ofta priserna höga även i andrahand.

En lösning kan vara att hyra en del av det som ska införskaffas! På delbar.se kan du enkelt komma i kontakt med andra privatpersoner och genom dessa hyra allt mellan himmel och jord. Du kan till exempel hitta en familj som gärna kan tänka sig hyra ut sin barnvagn, då de är nöjda med modellen men inte behöver den i nuläget, förrän nästa barn är på antågande. Har har du massivs av pengar att spara och tillsammans hjälper ni dessutom miljön genom att dela.

Delbar.se tar en liten liten avgift för att de för er samman, men då kan ni tryckt förlita er på det regelverk och den försäkring som tillhandahålls. Vi hoppas i och med detta tips lätta åtminstone en börda ifrån era axlar och önskar er all lycka till med era stundande barn.

Posted in: Bebistiden.
Last Modified: januari 15, 2019