SkallraFör de allra minsta barnen kan alla typer av föremål fungera som leksaker, så länge de blir stimulerade med färger eller ljud är kraven väldigt låga. Något som är mycket uppskattat av alla nyblivna föräldrar.

Skallran

En populär leksak som funnits med länge är den klassiska skallran som just fyller funktionen att den låter. Med sin enkla utformning och funktion har skallran blivit en leksak som följt med i generationer. Lätt att ta med sig överallt och möjlig att köpa i de flesta leksaksbutiker runtom i landet är detta en perfekt leksak till den minsta och en uppskattad present att ge bort i exempelvis doppresent. Skallror finns i olika färger, utformningar och prisklasser.

Säkert och hållbart

Små barn tappar eller slänger ofta sina leksaker omkring sig, det är därför viktigt att leksakerna är hållbara åtminstone en tid framöver. Om en leksak dessutom går sönder finns risken att de mindre bitarna blir attraktiva för barnet att stoppa i munnen, detta gör det ännu viktigare att leksaken är gjord av ett hållbart material.

Skallran är en sådan leksak som är specialdesignad för små barn, något som Konsumentverket uppmärksammat och försökt göra extra tydligt. Bara för att de mindre barnen kan använda vad som helst som leksak, betyder detta inte att det alltid är lämpligt för barnet.

Andra leksaker för mindre barn

Under barnets första år är leksakerna hyffsat enkla och som nämnt tidigare är det viktigt att leksakerna inte innehåller för många delar som lätt kan fastna i halsen. En populär leksak för barnet som precis lärt sig stå eller gå är Brios lära-gå-vagn. Den fungerar som stöd när barnet ska ta sig fram och går även bra att använda i leken på andra sätt.

Posted in: Bebistiden.
Last Modified: maj 3, 2017