När man fått sitt första barn är det en del saker i sitt hem som behöver kollas över, det gäller att säkra sitt hem så att inte den lille kommer till skada på något sätt. Det behöver inte gå till överdrift och allt eftersom barnet växer så tillkommer det saker som man bör tänka på.

Safe Home Children

Har man trappor till exempel så vill man säkert sätta upp en grind så att barnet varken kan krypa uppåt eller ramla nedåt, detta är en självklarhet för många men det kostar inget att påminna om sådan detaljer. När barnet kommit i den åldern att den börjat röra på si kan det vara klokt att säkra skåpluckor som man inte vill att de ska kunna öppna.

Det är väldigt bra att kanske utöka sitt första hjälpen förråd så att det finns hemma utifall det skulle hända något så man inte står där med en första hjälpen låda som i princip är tom. Komplettera upp den befintliga eller köp en en helt ny helt enkelt. Alltid bra att ha för både vuxna och barn.

Placera värdefulla saker så att inte barnet kan nå dessa och riva ner i backen, framförallt så att inte de skadar sig men också om något värdefullt skulle gå sönder. Barn är nyfikna och vill kolla upp olika saker så därför kan det vara bra att ställa undan saker som man inte vill att barnet ska nå. Det finns fler bra tips här om du vill fortsätta läsa om att göra ett barnsäkert hem.

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019