Fråga: kan jag visa mig på stranden just efter jag har fött barn?
Svar: javisst kan du det, njut av sol och bad med din nya bebis.

Baby på stranden

Kvinnor som just fött barn kan många gånger känna sig obekväma med att visa upp sin ”nya” kropp på stranden. Särskilt förstagångsmammor tycker att de har förändrats så mycket att det inte känns bra att ta på sig badkläder och gå till stranden.

En annan fundering är hur man gör med sitt spädbarn. Är det klokt att ta med barnet till stranden. Ja det går också det alldeles utmärkt! Se bara till att barnet vistas i skugga hela tiden och se till att ha täckande tunna och svala kläder på barnet för solens strålar. Det är också viktigt att se till att barnet får i sig vätska. Små barn torkar ut betydligt fortare än vuxna och de kan ju inte tala om att de är törstiga.

Väl på stranden behöver inte den nyblivna mamman gömma sig i en tältliknande strandklänning. Det finns många typer av badkläder som framhäver det som ska framhävas och minskar exponeringen av det man som mamma vill visa lite mindre av. Det går att finna många olika typer av bikinis och baddräkter hos Phax Swimwear.se och som passar de allra flesta kroppsformer.

Om kroppen har blivit lite kurvigare av barnafödandet så kan man välja baddräkt därefter. Prova och åter prova, tills du hittar en baddräkt du känner dig fin i. Bysten har kanske blivit större och tyngre, välj då en halterneck eller bygel-bh som ger stöd åt bysten. Har du blivit lite bredare om höfterna kan du välja trosor eller hel baddräkt med högre skurna ben. Undvik volanger och stora mönster.

Posted in: Bebistiden.
Last Modified: januari 15, 2019