Efter att ha kommit hem med barnet och skaffat bra rutiner, kan det kännas skönt att få lite tid för sig själv igen.

shutterstock_292638395

Under den första tiden är man runt barnet dygnet runt och med glädje. Men tröttheten, sömnbristen och konstant amning tär på kroppen och sinnet. Det kan till slut kännas som man behöver få tillbaka en del av sitt gamla liv. Ett sätt att göra det är att skapa stunder där man får unna sig någonting för sig själv.

Egen skönhetssalong

Ett sätt att må bättre är att få känna sig fräsch och attraktiv. Låt din partner, eller kanske en kompis eller familjemedlem ta hand om barnet för en kväll. Satsa på att ta hand om dig själv under hela kvällen.

Du kan exempelvis påbörja en tandblekningssystem för ett bländande leende. Det är snabbt gjort men gör mycket för sin egen självkänsla. Om du väljer www.crystelwhite.se får du samma formel som de använder inom tandläkarindustrin.

Man kan också bara ta det lugnt i ett varm bad och skrubba kroppen ren. Eller varför inte färga håret en spännande, ny färg?

En hel natts sömn

Ett annat sätt du kan unna dig, är att sova utanför hemmet. Att låta någon annan kliva upp flera gånger per kväll och trösta eller mata barnet. En god natt sömn kan göra underverk för humöret. Det är också viktigt för hälsan i allmänhet att man får sova ostört. För att inte skapa så stor omställning för barnet, kan du själv ta in på hotell eller sova över hos en kompis istället för att flytta barnet till en annan plats.

Återse vänner på annan mark

Stäm träff med dina kompisar på ert favoritställe. Om flera andra har barn behöver man inte skaffa barnvakt. Man kan istället försöka lägga upp ett schema om att träffas någon gång i veckan. Ni kan ta en promenad i parken eller träffas på ett café. Även om man har blivit en familj är det viktigt att hålla kvar vid livet man har utanför familjen.