Vill du att dina barn ska kunna läsa böcker utan att behöva släpa hem tunga kassar från bokhandeln? Lösningen är närmare än du kanske tror. Du behöver nämligen inte köpa böcker längre för att kunna läsa. Böcker kan idag läsas elektroniskt, allt du behöver är din iPad.

Mer än bara nöje

ipad

Surfplattans egenskaper är många, dock används denna oftast till nöjen som att spela spel eller surfa. Vad du kanske inte visste innan är att din iPad även kan användas som läsplatta för dig eller dina barn när intresset för läsning smyger på.

Låna böcker

Att använda din iPad som läsplatta behöver dessutom inte kosta en massa pengar utan kan användas tillsammans med flera olika bibliotekstjänster där du lånar böckerna kostnadsfritt. Hur du kan använda din iPad som läsplatta kan du läsa mer om i denna guide.

Skydda surfplattan

Även om surfplattan används i hemmet för stillsam läsning finns alltid en risk för repor eller andra typer av skador, speciellt i ett hem med livliga barn. Därför behöver du någon typ av skydd till iPaden, vilket du väljer är helt upp till dig men lyckligtvis finns även barnvänliga alternativ om surfplattan används mycket tillsammans med barnen. Hos mobian.se  hittar du flera bra alternativ.

Från varumärket Speck hittar man nu ett skal oemotståndligt för alla barn och som samtidigt fungerar som ett bra skydd. Den smarta designen gör det möjligt för surfplattan att stå helt själv men passar även bra i famnen och på bilresor. Om ni vistas tillsammans med barnen på en plats nära vatten, kanske i båten eller vid en strand, kan ett vattentåligt skal vara ett bättre alternativ då risken finns att den lätt hamnar i plurret.

Ett skal som både fungerar skyddande utan att snåla på rolig design är ett skal från Griffin. Med detta prisvärda skal kan hela familjen känna sig trygg. Du hittar de ovannämnda skalen hos Mobian.

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019