En graviditet är kanske det mest extraordinära och speciella man kan uppleva som kvinna. Bara det faktum att man går runt och bär på en levande individ är ganska omvälvande. Under graviditeten är det mycket att tänka på och att stå i.

Här kommer några tips som kan vara bra att ta del av för den som är gravid.

Kost

Gravid kvinna

En av de viktigaste sakerna när man är gravid är kosten. Eftersom man inte bara äter för sig själv är det viktigt att se till att man får i sig tillräckligt med mat och framför allt att det man äter är nyttigt. Mycket grönsaker, frukt, rotfrukter och potatis är bra. Se till att äta frukost, lunch och middag och gärna ett par mellanmål. Det är också viktigt att dricka vatten, även mellan måltiderna.

Umgås med andra

Se till att omge dig med personer du tycker om som släkt, vänner och framför allt din partner. Även om man får många bra råd och tips från nära och kära är det viktigast att först och främst lyssna på sig själv och sin intuition.

Njut av livet

Eftersom detta är sista gången på ett tag som du bara har dig själv är det viktigt att verkligen utnyttja tiden till fullo och njuta av livet genom att till exempel gå på spa, museum eller något annat roligt.

Kläder

Mot slutet av graviditeten kan det ibland vara svårt att komma i sina vanliga kläder, framför allt byxorna. Ett bra tips vad gäller just byxor kan vara att ta hjälp av en snodd mellan knappen och knapphålet och sedan täcka över med ett längre linne eller liknande. Ett annat bra tips är att införskaffa ett par stödstrumpor och ett par sköna skor för att inte slita på ben och fötter.

Posted in: Gravid.
Last Modified: januari 15, 2019