Barns hud fungerar inte på samma sätt som vuxnas hud och den behöver därför en annan typ av vård än vuxnas hud. Bebisars hud är extra känslig då den är mycket tunnare. Du kan inte använda vilka produkter som helst på barnens hud utan de ska vara skonsamma. Det bästa är att välja produkter som är speciellt anpassade för barnens hud. Små bebisar behöver inte bada så ofta i början, det räcker ofta att du torkar av den lilla med en tvättlapp som du fuktat med vatten. Kontrollera vecken bakom öronen och i halsen där huden lätt blir irriterad.

Utveckling av barnets hud

Barnens hud fungerar inte som huden på de vuxna då den inte är fullt utvecklad ännu. Huden är det största organet i människokroppen och kräver omvårdnad precis som resten av vår kropp. Hos småbarn är huden endast fem gånger så tjock som vuxnas hud och har därför inte samma skyddande barriär och de produkter du påför absorberas lättare. Därför måste du vara extra noga med vilka produkter du använder på ditt barn. När barnet blir runt sex år är huden likvärdig med huden hos en vuxen. Det är även mycket viktigt att skydda barnens hud från solens UV-strålar då de bränner sig mycket snabbare än vuxna.

Bra hudvårdsprodukter för barn hittar du på nätet

Bra hudvårdsprodukter som är skonsamma för barnens känsliga hud är lätt att hitta på nätet. Det är klokt att välja hudvård samt solskydd som är tillverkade specifikt för barn för att vara på den säkra sidan. Kolla alltid igenom vad en produkt innehåller innan du applicerar den på barnets hud. Det är viktigt att smörja barn ofta då deras hud enklare torkar ut, varje dag är en bra riktlinje. Du ska helst också använda milda rengöringsprodukter, inga alkaliska tvålar. Bada inte barnet i för varmt vatten då det är uttorkande och långa bad torkar också ut. Håll koll efter eksem och behandla i tid om sådana uppstår.

Posted in: Barn, Tips.
Last Modified: juli 25, 2023